“Lopen op de bodem van de zee”

De magie van het droogvallen ervaren, speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen (4-12 jr)

Op de Waddenzee gebeurt iets magisch:

Het krachtenspel van de zon en de maan met de zee wordt hier zichtbaar. Waar het ene moment overal nog water is, is het volgende moment overal land. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, kun je dit beleven en met eigen ogen zien. Graag neem ik, een ervaren wadvaarder, je mee op dit avontuur

Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een echte vissermanschouw, door de sluis en varen de Waddenzee op. Op de juiste plek gooien we het anker uit en zien hoe de zee verdwijnt en het land langzaam verschijnt. Tijd om van boord te gaan en dit land te verkennen: Spelen, jutten, schatgraven en lopen op de bodem van de zee! Als de zee terugkomt, gaan wij weer aan boord. We zien hoe het land langzaam weer onder de zeespiegel verdwijnt.

Een unieke ervaring rijker keren we terug naar Lauwersoog. Wat we kunnen zeilen, zeilen we natuurlijk, want zo wordt het spel met de elementen nog leuker. Bij goed weer is er tijd voor een verfrissende duik in zoet of zout water.

Reacties van eerdere deelnemers:

– “We hebben zelfs een eigen maaltijd van kokkels en mossels gevonden en thuis nog lekker opgegeten, de rest verklap ik niet :)”
– “Mamma, ik heb de stilte gehoord! Ze was heel erg mooi.”
– “Een jaar later, komt deze tocht nog steeds regelmatig ter sprake bij ons, het was zo bijzonder om mee te maken.”

Praktische gegevens:

Vertrek- en aankomsthaven/tijd: Lauwersoog , de tijd is afhankelijk van het getij. Duur van de tocht ± 7 uur.
Er is plaats voor 8-12 mensen (afhankelijk van de verhouding kinderen-volwassenen)
Prijs voor 1 volwassene + 1 kind € 130,–, extra kinderen € 55,– p.p., extra volwassenen € 85,– p.p. Dit is inclusief koffie/thee/limonade, koek en fruit. Er geldt voor particulieren een basis-prijs van € 500,– voor deze dagtocht.
De tocht wordt gepland n.a.v. de tijden van Laag Water Lauwersoog. Vertrek is 3-4 uur voor laag water en aankomst 3-4 uur na laag water, afhankelijk van windkracht en -richting. Drie dagen voor vertrek ontvangt u, naar aanleiding van het weerbericht, de laatste informatie over de tocht.

Aanmelden:

U kunt zich voor deze tocht als groep aanmelden. In overleg plannen we een datum en stellen we het programma samen. Zowel Lauwersoog als Schiermonnikoog zijn mogelijk als haven van aankomst/vertrek.