Tochten

In onze tochten worden mens en zee weer met elkaar verbonden. De kracht van de wind en de zee worden ingezet om u terug te brengen tot de kern – getting back in touch -. Wat werkelijk van belang is komt boven drijven, de zee spiegelt, de wind blaast gedachten schoon en er is een horizon om alles eens rustig op een rijtje te zetten. De tochten laten ons als mensen ervaren dat we deel uit maken van een groter geheel en dat, hoe klein we in het geheel ook zijn, een ieder van ons er wezenlijk toe doet. De tochten zijn ontspannend, verhelderend en werken inspirerend en stimulerend om fris, doelgericht verder te gaan.


P1060408

“Doe eens wad…”

Samen iets doen aan de plastic soep in de Waddenzee. Middenin de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog ligt het Rif, een prachtige zandplaat. Door de stroming van de zee, komt hier veel afval terecht. We zeilen met de stroom mee naar deze unieke plek, laten ons droog vallen, verkennen de plaat en nemen zo veel mogelijk afval mee terug aan boord. Opruimen was nog nooit zo leuk.
Meer informatie


hc20130720-vk-0204

“Uitgewaaid het weekend in”

Op vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur heerlijk uitwaaien op de Waddenzee? Dat kan met deze unieke zeiltocht!  Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een echte vissermanschouw, door de sluis en varen de Waddenzee op.
Meer informatie


Lopen op de bodem van de zee

“Lopen op de bodem van de zee”

De magie van het droogvallen ervaren, speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen (4-12 jr).  Het krachtenspel van de zon en de maan met de zee wordt hier zichtbaar. Waar het ene moment overal nog water is, is het volgende moment overal land. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, kun je dit beleven en met eigen ogen zien. Graag neem ik, een ervaren wadvaarder, je mee op dit avontuur..
Meer informatie


Zilte zee neem mij mee

“Zilte zee neem mij mee”

Eerlijk is eerlijk, voor een asverstrooing op zee kies je omdat je iets hebt met de zee. Waarom zou je dan die zee niet ook gebruiken om je te laten dragen in dit verlies en tegelijk te beseffen dat ondanks de scheiding je allemaal nog steeds deel uit maakt van dat hele grote geheel. Daarom kiezen we er voor om aan deze tochten wat meer te verbinden dan alleen de verstrooiing op zich.  
Meer informatie


Raaf

De tochten vinden bij voorkeur plaats aan boord van de “Raaf” een stoere vissermanschouw, die ruimte biedt aan 8 personen en de schipper. Door te werken met kleine groepen is er een realistischer verhouding tussen mens en natuur. Dit maakt deze tochten tot een unieke natuurbeleving. Mede hier door wordt dit een tocht om nooit te vergeten.