Bijgedragen aan een schoner Rif


Door: Leo en Anneke Meijer

Een dag tevoren waren we al even bij de Raaf gaan kijken en ik maakte me tóch een beetje zorgen…..

Het schip was niet al te groot, er was zeker geen ruimte om iedereen binnen te laten zitten én er was in ieder geval voor de dag vóór de reis een woeste zomerstorm voorspeld. Wat zou dat voor golven geven op onze vaardag ??

Er was door Nienke goed gewaarschuwd: waarschijnlijk flink wat buiswater, dus regenpakken en goede laarzen/schoenen, zou geen overbodige luxe zijn.
We waten op alles voorbereid en ik had voor de zekerheid ook nog maar een tabletje tegen zeeziekte ingenomen.
Maar wát viel het allemaal mee: heerlijk weer, prima zeilwind, weinig buiswater, een zonnetje erbij, aardige medepassagiers en een super schippersteam die beide Nienke’s!
Kortom: een meer dan geweldige dag met schitterende luchten en in een prachtige natuur én met de voldoening dat we echt iets hadden bijgedragen aan een schoner Rif.

De opbrengst: veel nettenwerk, glas, een aardewerken beker, een tl-balk (!); een pak koffie, veel ballonnen, al dan niet met de ballon er nog aan, maar altijd het tuitje en het lintje; een klosje garen, een half matras, een autoband, grote plank multiplex en heeel veel plastic natuurlijk.

Het was een dag om nooit te vergeten, grotendeels ook dankzij het warme onthaal én het vakmanschap van schipper Nienke Dijkstra.